7 elevi suceveni au dat luni prima probă din etapa specială a evaluării naționale. Conform datelor furnizate de IȘJ Suceava, luni, 29 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a evaluării naționale (sesiunea 2020), la limba și literatura română, probă susţinută de 7 candidați din judeţ.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă, la matematică, are loc marți, 30 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00-20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 4 iulie.