Trei secții din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu mai au suficienți medici pentru asigurarea liniilor de gardă. Este vorba despre secțiile Urologie, Chirurgie Pediatrică și Medicină Internă, la care au rămas câte trei medici specialiști, din cinci, câți sunt necesari pentru asigurarea gărzilor.

Directorul medical al spitalului, dr. Valeriu Gavrilovici, a declarat că dacă la Chirurgie Pediatrică încă sunt menținute „prin eforturi supraomenești” gărzile de noapte și în weekend, urgențele urologice care vin noaptea sau la sfârșit de săptămână sunt transferate la clinicile de profil din Iași.

O altă secție care se confruntă cu deficit de medici este Pediatria, chiar dacă deocamdată reușește menținerea gărzilor. Motivele lipsei doctorilor în secțiile menționate sunt strict de ordin medical – boală sau maternitate.

În ceea ce privește asistentele medicale și infirmierele, dr. Gavrilovici a afirmat că până în septembrie sunt acoperite toate secțiile, datorită angajărilor făcute pe perioadă determinată, la începutul stării de urgență. „După starea de alertă spitalul va putea să scoată posturile la concurs și să angajeze pe perioadă nedeterminată, ca să acopere toate golurile”, a precizat dr. Gavrilovici.