Contribuabilii suceveni care vor să beneficieze de reducerea de 10% la plata taxelor și impozitelor locale, care se acordă pentru plata integrală, pe tot anul, mai pot face asta marți, 30 iunie 2020. De exemplu, în cadrul Primăriei Suceava, reducerea se aplică pentru impozitul pe teren, clădiri și mașini.

Deși termenul limită inițial era 31 martie, din cauza pandemiei de coronavirus acesta a fost extins până la finele lunii iunie.

Pe de altă parte, începând de miercuri, pentru sumele datorate către administrațiile locale pentru prima jumătate a anului se plătesc și penalități.

Tot din cauza coronavirusului, Primăria Suceava și-a prelungit programul de lucru cu publicul până la ora 18:00. Astfel, sucevenii care doresc să-și achite taxele și impozitele locale o pot face în intervalul 08:00-18:00.

 

Modalitățile de plată a taxelor și impozitelor locale

 

Taxele şi impozitele locale se pot plăti direct la ghişeele municipalităţii, între orele 08.00-18.00, cu „bani gheață” sau cu cardul, online – conform unei proceduri descrise pe site-ul primăriei și pe www.ghiseul.ro, sau prin virament bancar, în conturile municipalității, deschise la Trezorerie.