Un bărbat din Grămești este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți după ce a amenințat cu moartea doi polițiști, iar pe unul l-a lovit cu piciorul în zona capului și a umărului. Agresiunea s-a petrecut în cursul zilei de duminică, când cei doi polițiști de la Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost chemați la Grămești pentru a potoli un recalcitrant. Este vorba de Dorin Ungureanu, care a fost încătușat și urcat în mașina de poliție.

În loc să se liniștească, acesta i-a amenințat cu moartea și cu bătaia pe cei doi polițiști. Și nu s-a limitat doar la a adresa cuvinte grele, ci a trecut și la fapte. Bărbatul care se afla pe bancheta din spate a autospecialei de poliție l-a lovit cu piciorul în cap și umăr pe polițistul care se afla la volan. În cele din urmă, oamenii legii l-au potolit pe individ, iar pe numele său a fost emisă duminică seară o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de luni, procurorul de caz a decis că nu este cazul ca Dorin Ungureanu să fie dus la arestare și l-a plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Bărbatul este cercetat pentru ultraj, iar procurorii au precizat că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.