În această seară se dă startul uneia dintre cele mai ambițioase curse din Bucovina. Este vorba de concursul de alergare Bucovina Ultra Rocks 100, concurs organizat de Ultra Life Sport Club și Sport Management Events.

În funcție de cursa la care vor participa, sportivii vor atinge și vor vedea vârfurile Rarău, Pietrosu Bistriței și Giumalău. Cursa este structurată pe mai multe categorii, cea mai dificilă fiind cea de 105 km, distanță care trebuie parcursă în maxim 24 de ore. Organizatorii au mai gândit și alte curse, respectiv de 87 km, 48 km, precum și cele de 29 km și 15 km. 

Pentru că o parte din traseu va fi parcurs pe timp de noapte, concurenții trebuie să aibă lanternă frontală cu baterii de rezervă. De asemenea, organizatorii le-au cerut celor care s-au înscris la una din cursele amintite și o serie de condiții legate de pandemia de coronavirus. Mai exact, participanții trebuie să aibă propriul pahar pentru lichide, dar și mască de protecție. Printre obiectele care se cer se mai numără fluierul, kituri de prim ajutor, folia de supraviețuire, dar și telefonul mobil.