Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a finalizat procedura de atribuire a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru drumul expres Pașcani-Suceava-Siret. Atribuirea s-a făcut pe două tronsoane, Pașcani-Suceava și Suceava-Siret, câștigătorul fiind același - Asocierea SEARCH CORPORATION SRL - EGIS INTERNATIONAL SAS – EGIS ROMANIA SA.

Contractul este valabil 24 de luni, din care 14 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate, 6 luni pentru proiectul tehnic de execuție și 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene. Peste doi ani de zile ar trebui așadar să avem un proiect detaliat despre cum va arăta acest drum și cum trebuie executat. Până la demararea lucrărilor mai este așadar cale lungă, mai ales că se așteaptă și o finanțare europeană.

Pe sectorul Pașcani-Suceava lungimea estimată a traseului este de 61 de kilometri, în timp ce de la Suceava la Siret lungimea, tot estimată, este de 41 kilometri. Cel puțin în parte acest drum expres ar urma să fie trasat pe altă suprafață decât cea a E 85. Toate aceste detalii trebuie stabilite în următorii doi ani de zile.

Conform unor hărți realizate acum câțiva ani, drumul expres care va cuprinde patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens, ar trebuie să aibă, în mare, următorul traseu: Paşcani-Dolhasca-Vereşti-Suceava-Dărmăneşti-Siret.