Un bărbat din comuna Straja a fost arestat preventiv sub acuzații înfiorătoare, legate de agresiuni sexuale comise asupra a două minore în vârstă de 13 ani, din care una este chiar fiica sa. Din datele adunate de polițiști și de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți rezultă că bărbatul a exercitat în jur de 70 de acte sexuale față de fiica sa.

Inculpatul, în vârstă de 40 de ani, este căsătorit și a revenit la Straja, din Italia, unde a lucrat ani de zile, spre finale anului trecut.

Conform anchetei procurorilor, în luna decembrie a anului trecut, cu ocazia zilei de aniversare a copiilor săi, bărbatul ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra unei fete de 13 ani, invitată la petrecere. În aceeași zi, 1 decembrie 2019, minora ar fi fost amenințată cu moartea dacă va povesti ceva părinților săi. Amenințările au avut efectul scontat, în sensul că minora a povestit după multă vreme prin ce a trecut. Așa se explică și de ce în acest caz s-a acționat acum, la luni bune de la comiterea presupuselor fapte.

Pentru anchetatori, detaliile și mai șocante au apărut ulterior. Din declarații și probatoriu rezultă că bărbatul de 40 de ani și-ar fi abuzat sexual și fiica, tot în vârstă de 13 ani, în perioada noiembrie 2019-ianuarie 2020, de aproximativ 70 de ori.

Pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, amenințare și viol, individul a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți, în ședința de vineri, 28 august, la propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.