Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a convocat o ședință extraordinară a deliberativului județean Suceava, pe 31 august 2020, pentru a supune la vot un proiect de hotărâre privind instituirea unor tarife pentru servicii medicale practicate la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Gheorghe Flutur a arătat că Spitalul Județean Suceava va efectua testări pentru SARS-CoV-2 și pentru persoane care nu sunt internate în spital, cu plată, la cerere. Testele la cerere vor fi făcute începând cu data de 1 septembrie 2020. Un test Real Time PCR cu eliberarea rezultatelor în maxim 48 – 72 de ore va costa 250 de lei, în timp ce prețul pentru un test cu eliberarea rezultatelor în două ore va fi de 400 de lei.

„Am avut în vedere crearea condițiilor de a utiliza aparatele RT PCR din dotare la întreaga capacitate, o capacitate dublată prin ultimele achiziții și prin adaptarea organigramei și, în același timp, am luat în considerare inclusiv apropierea începerii noului an școlar preuniversitar la data de 14 septembrie 2020”, a precizat Gheorghe Flutur.

De precizat că la stabilirea tarifelor s-au luat în calcul totalul cheltuielilor efectuate pentru testările Covid până la data de 30 iunie 2020. Pentru testările rapide s-a luat în calcul prețul mai ridicat al reactivului folosit, precum și tarifele practicate de alte laboratoare.