Un bărbat în vârstă de 59 de ani, infectat cu noul coronavirus, a murit vineri acasă, la scurt timp după ce a fost externat la cerere din spital.

Bărbatul era din Dornești, a fost confirmat pozitiv Covid-19 în data de 21 august și a fost internat în Spitalul Municipal Rădăuți. Vineri, 28 august, a solicitat insistent externarea, în ciuda recomandărilor medicilor de a rămâne în spital pentru tratament, el având o formă gravă de boală. Deoarece un pacient nu poate fi ținut în spital împotriva voinței lui, bărbatului i s-a pus în vedere că este externat pe propria lui răspundere, pe care și-a asumat-o prin semnătură și amprentă digitală lângă semnătură, în prezența a doi martori. Fiind vorba despre un pacient cu Covid-19, Spitalul Municipal Rădăuți a solicitat și avizul Direcției de Sănătate Publică Suceava pentru externare, iar după ce l-a primit, a trimis bolnavul la Dornești cu o ambulanță, în condiții de securitate epidemiologică, potrivit managerului spitalului, Traian Andronachi. De asemenea, i s-a recomandat ca încă 8 zile, începând de vineri, să rămână în izolare la domiciliu.

Însă, după ce a ajuns acasă, starea de sănătate a bărbatului s-a degradat și mai mult și la circa jumătate de oră a murit.

Conform informațiilor noastre, familia bărbatului n-a reacționat prea bine când acesta a ajuns acasă și a asaltat Spitalul Rădăuți cu acuzații, că l-a lăsat să plece din spital, deși externarea s-a făcut la solicitările repetate și insistente ale pacientului, probate cu documente.

Despre decesul la domiciliu al bărbatului din Dornești bolnav de Covid-19 au fost anunțate Poliția și Medicina Legală, care împreună cu procurorul vor dispune înhumarea conform Ordinului nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus.

De menționat că omul nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate.