Implicat fără vină într-o coliziune rutieră, un șofer în vârstă de 44 de ani din Gura Humorului s-a ales cu un dosar penal, după ce polițiștii au constatat că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Evenimentul rutier s-a produs în cursul serii de joi la Gura Humorului, în jurul orei 20.45 polițiștii compartimentului rutier fiind sesizați despre faptul că într-o intersecție din oraș avusese loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto implicați se află sub influența alcoolului.

În timpul cercetărilor s-a stabilit că în timp ce conducea un Mercedes Sprinter care tracta remorcă pe prima bandă a străzii Piața Republicii, un șofer în vârstă de 26 de ani din județul Botoșani a pătruns cu mașina în intersecția semaforizată cu strada Mihail Kogălniceanu. Înainte de a pătrunde pe podul de peste râul Humor, unde sectorul de drum se îngustează spre banda a II-a, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers de pe prima bandă pe cea de a doua, acroşând lateral cu partea stângă a remorcii un autoturism VW Golf condus de un bărbat de 44 de ani din Gura Humorului, care circula pe banda a II-a în aceeaşi direcţie de mers.

După acroșare, șoferul mașinii cu remorcă nu a oprit, ci și-a continuat drumul spre Frasin, însă a fost ajuns din urmă de șoferul de 44 de ani, după ce se oprise într-o stație de carburanți.

Polițiștii i-au testat pe ambii conducători auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul în vârstă de 26 de ani care provocase tamponarea, respectiv 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost condus și la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.