O familie din Vatra Moldoviței, satul Valea Stânii, Eutemia și Gavril Tâmpescu, sărbătorește duminică, 13 septembrie, nunta de platină, adică 70 de ani de căsătorie. Pe 16 septembrie 1950, cei doi soți și-au jurat dragoste pe viață. Nu își imaginau nici ei, pe atunci, că vor ajunge ziua în care vor sărbători împreună nunta de platină.

Eutemia avea 16 ani când l-a cunoscut pe tânărul Gavril, în vârstă de 27 de ani. Acum bunicul are 97 de ani, iar bunica are 86 de ani. Împreună au 4 copii. Primul copil, Artimizia, a venit în viața celor doi soți în anul 1951, al doilea copil, Teodor, s-a născut în anul 1953, al treilea copil, Ioan, a venit pe lume în anul 1956, iar mezina, Georgeta, s-a născut în anul 1969.

„Mână în mână și suflet lângă suflet, cei doi soți și-au crescut și educat așa cum au putut ei mai bine cei patru copii.  Bunicul are doar două clase, a fost în război și a muncit mult, fiind primul copil, urmat de alți 10 frați. Lucra în pădure cu boii. Pe bunica eu o consider o artistă, deoarece a țesut toată viața ei covoare în stative. Bunicul a reușit prin munca lui, înainte de a o cunoaște pe bunica, să își cumpere o casă veche în satul Valea Stânii, comuna Vatra Moldoviței, care a devenit mai apoi căminul călduros în care au trăit și încă mai trăiesc. Sunt oameni simpli și cu credință mare în Dumnezeu”, ne-a spus Raluca Hău, una dintre nepoate.

Cu dragoste și cu multă înțelepciune, bunicii au crescut și 7 nepoți și se bucură că au și 3 strănepoți.

„Bucuria lor cea mare suntem noi, nepoții. Îi iubim și le suntem recunoscători pentru creșterea bună pe care ne-au dat-o. 70 de ani e o viață de om! Merită să le spunem din inimă un sincer <La mulți ani!> și o bătrânețe liniștită”, a completat nepoata Raluca.