Începând cu 1 octombrie, Academia SING își va deschide porțile pentru sucevenii care doresc să se înscrie la cursuri de canto clasic și menajare/întreținere a vocii; canto muzică ușoară; teoria muzicii; pian; chitară. Cursurile se vor ține la sediul din zona centrală, lângă Dom Polski - în spatele Bisericii „Sfânta Înviere” (Trei Clopote).
Academia SING reprezintă o alternativă modernă și durabilă în vederea pregătirii muzicale, care acoperă o gamă importantă de profiluri și module adecvate vârstei sau nivelului de pregătire. Fondatorii Academiei SING spun că este vorba de un concept nou care oferă publicului cursuri și lecții de canto și instrument. Acestea sunt destinate atât începătorilor, cât și profesioniștilor de orice vârstă. Scopul academiei constă în pregătirea elevilor pentru performanță, întreținerea vocii pentru cei care doresc perfecționare, dar și inițiere în deslușirea misterelor interpretării vocale și instrumentale pentru cei care sunt în căutarea unui nou hobby.
Președintele Asociației „Sing Bucovina” și membru fondator al Academiei SING, prof. Ionuț-Vichentie Ilisoi, ne-a spus că academia oferă asistență totală de predare și asimilare teoretică și practică, precum și suport tehnic și birotic atunci când este cazul.„Din dorința de a crește nivelul muzical al interpreților și al auditoriului sucevean am implementat alături de colegii mei această îndrăzneață inițiativă. Venim cu ceva nou pentru Suceava, încercăm abordarea temei muzicale la un alt nivel. Programa este adaptata nevoilor fiecărui cursant, de la completarea studiilor la inițiere în domeniul muzical. Noi punem la dispoziție o echipă de profesori tineri și totodată experimentați, angajați și colaboratori ai Filarmonicii de Stat Moldova și ai Operei Naționale Române Iași, compozitori, dirijori, soliști, artiști și instrumentiști desăvârșiți care împreună adună peste 1.000 de reprezentații artistice pe întreg mapamondul. Astfel, ne dorim ca prin cursurile oferite să contribuim la creșterea culturii muzicale și a patrimoniului imaterial din viața sucevenilor”, susține profesorul Ionuț-Vichentie Ilisoi, care alături de Daniela Goria, Anita Karina Carabă, Alexandru Semeniuc, precum și alți profesori și-au propus să pună umărul la creșterea patrimoniului cultural nematerial, să revigoreze cultura muzicală în municipiul Suceava. Pentru testări, informații și programări puteți suna la numărul de telefon +40 743 880 485 sau să scrieți pe adresa de e-mail singbucovina@gmail.com.
Comentarii