Un bărbat originar din Asia a fost reținut de polițiștii de frontieră suceveni, la scurt timp după ce intrase ilegal pe teritoriul României, la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Brodina a observat, duminica trecută, un bărbat suspect, de origine asiatică, care se deplasa pe jos de la linia de frontieră spre localitatea Nisipitu. Polițiștii de frontieră au interceptat și reținut bărbatul, și pentru că nu-și justifica prezența în zonă de frontieră, a fost condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul era originar din India, este în vârstă de 34 de ani și trecuse fraudulos frontiera de stat din Ucraina în România. Comisarul-șef Poroch-Serițan a precizat că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat,urmând ca în continuare să fie luate măsurile legale ce se impun.