Un tânăr în vârstă de 27 de ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident petrecut pe raza comunei Dumbrăveni, după ce a intrat violent cu motocicleta cu care se deplasa într-un autoturism VW Tiguan, al cărui șofer a ieșit de pe un drum secundar. Detaliile accidentului sunt șocante – tânărul nu a avut șanse de supraviețuire, în urma impactului și a căzăturii suferind o fractură incompatibilă cu viața la nivelul gâtului.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 16.15. Emilian Nicoară, în vârstă de 27 de ani, din Udești, conducea o motocicletă Suzuki, pe DJ 208 B, iar de pe un drum comunal neclasificat i-a ieșit în față autoturismul condus de Dănuț Mihai, în vârstă de 44 de ani, din comuna Dumbrăveni. Motociclistul, care avea, după toate probabilitățile și urmele de la fața locului, viteză mare, nu a avut cum să evite impactul și a intrat în mașină.

Personalul medical ajuns la fața locului a încercat manevre de resuscitare, tânărul fiind declarat decedat după ce s-a urmat protocolul din cazurile de acest gen. Practic, tânărul a murit pe loc în urma accidentului.

Cauza principală a accidentului este legată de faptul că șoferul autoturismului nu a acordat prioritate la intrarea pe drumul județean, dinspre drumul secundar, au stabilit în cadrul anchetei preliminare polițiștii rutieri. Totuși, spun polițiștii, mai trebuie stabilit, în urma măsurătorilor, și viteza cu care se deplasa motociclistul. În funcție de acest detaliu se va stabili dacă vina este doar a conducătorului auto sau nu. Asta contează mai puțin din păcate, având în vedere că un tânăr și-a pierdut viața în condiții atât de tragice.

Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările. 

Acesta este al doilea accident grav în care este implicat un motociclist în luna septembrie în zona Sucevei. Pe 7 septembrie, un tânăr în vârstă de 20 de ani, motociclist, a fost rănit grav la Bosanci. Din primele cercetări din acest caz s-a stabilit că o femeie în vârstă de 49 de ani, din Udești, în timp ce se deplasa pe DJ 208A, pe strada Sucevei din Bosanci, la volanul unui autoturism, nu s-ar fi asigurat la plecarea de pe loc, lovind cu partea lateral stânga motociclistul care circula pe același sens și depășea autoturismul. Motocicleta s-a lovit violent de mașină, roata din fața pur și simplu rupându-se, iar tânărul a fost proiectat pe carosabil. Motociclistul a suferit multiple fracturi, fiind în stare gravă.