Dacă în municipiul Suceava sunt mai multe adrese la care figurează 150-200 sau chiar peste 200 de persoane, moldoveni sau ucraineni care au nevoie de domiciliu stabil pentru cetățenie, la Câmpulung Moldovenesc există o adresă la care figurează 1.000 de persoane din Republica Moldova.

Primarul reales al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a vorbit despre hilarul record într-o intervenție avută marţi dimineață la matinalul de la Radio Top. Primarul a subliniat că această anomalie influențează procentele de participare la vot. Practic, pe listel de votanți apar și cei o mie de basarabeni, care, evident, nu stau la acea adresă și nici nu locuiesc majoritatea în Câmpulung Moldovenesc.

„La Câmpulung Moldovenesc, la fel ca-n alte localități, ne afectează foarte mult domiciliul unor cetățeni din Basarabia, cam 1.000 la o singură adresă. Asta ne afectează rata de participare la vot. Din verificările noastre, nici una din cele 1.000 de persoane nu a votat la Câmpulung”, a declarat Mihăiță Negură la Radio Top. El a adăugat că anul trecut a trimis o scrisoare oficială la Ministerul Afacerilor Interne în care detalia problema legată de numărul foarte mare de oameni care figurează în acte că stau în același loc și i s-a răspuns că nu este nimic ilegal.

La fel s-a întâmplat și se întâmplă și în municipiul Suceava.

Mai multe astfel de situații absurde, cu sute de persoane înregistrate că locuiesc la aceeași adresă, au fost descoperite în municipiul Suceava în preajma alegerilor locale, la care pandemia a impus limitări stricte, cu un număr maxim de 2.000 de persoane pentru o secție de vot, astfel încât să se evite aglomerarea.

“O problemă legată de alegerile locale - sunt patru secții în Burdujeni, în zona Gării, care depășeșc 2.000 de persoane, limitarea impusă de lege pentru o secție de votare. Este vorba de secțiile 41, 42, 44 și 45.

De unde vin atât de multe persoane în plus? De la câteva garsoniere din zona Jean Bart - una are 174 de persoane care locuiesc la aceeași adresă, alta 115, alta 130 de persoane...”, a declarat recent primarul Sucevei, Ion Lungu.