Începând de marți, 6 octombrie, în municipiul Suceava a fost reintrodusă linia de transport nr. 1, linie expres, cu care călătorii să ajungă rapid în mai multe zone cheie ale orașului, fără a mai intra pe la mall și nici pe străzile de prin cartiere, aceasta limitându-se strict la arterele principale.

Introducerea acesteia vine ca urmare a suplimentării parcului auto al TPL cu 25 de autobuze electrice, care au fost puse de luni în circulație, pe trasee, cu taxatoare, după două săptămâni în care au fost în probe. Principalul beneficiu al călătorilor este scăderea timpilor de așteptare în stații.

Linia TPL nr. 1 circulă de fapt pe vechiul traseu al troleibuzelor, de la Cinema Burdujeni până la Spital și la stația de la baza cartierului Obcini, prima cursă fiind de la 07.00 de la stația Cinema Burdujeni, iar ultima de la 19.00, cu plecare din 20 în 20 de minute. Nu circulă sâmbătă și duminică.

Traseul liniei 1 TPL este: Cinema Burdujeni - Orizont - IRIC - Carrefour - Bazar - Sala Sporturilor – Colegiul „Petru Muşat” - Centru - Bancă - Policlinică – Spital - Obcini Flori - Mobilă - Curcubeu - Nordic - Catedrală - Policlinică - Bancă - Centru - Colegiul „Petru Muşat” - Sala Sporturilor - Bazar - Carrefour – Orizont – Cinema.

Noua linie expres se suprapune parțial cu traseele liniilor 2 și 4, dar fără a se mai abate de la artera principală, ceea ce e pe placul unora.