Trei studenți din anul I la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, testați în vederea cazării la cămin, au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă. Ea a spus că toți cei trei sunt asimptomatici și sunt în izolare la domiciliu, la Horodniceni, Șaru Dornei și Horodniceni.

În rândul elevilor a fost, marți, raportat un singur caz, la Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" Rădăuţi.

Gabriela Băncilă a arătat că, marți, au fost și șase cazuri de confirmare cu coronavirus la cadre didactice și personal auxiliar: un profesor de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, un profesor de la Liceul Tehnologic Câmpulung Moldovenesc, o învățătoare de la Școala Gimnazială Nr. 2 Horodnic de Sus și una de la Școala Gimnazială "Dimitrie Păcurariu" Șcheia, un profesor de la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea și o îngrijitoare de la Grădinița cu Program Normal Obcini – Suceava.

Conform purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, 7 studenți, 24 de elevi și preșcolari, 63 de cadre didactice și 12 angajați din rândul personalului nedidactic au fost confirmați până la acest moment cu Covid-19, în unităţile de învățământ din județ.