Municipiul Suceava riscă să ajungă din nou într-o perioadă critică, cu fel de fel de restricții și activități economice și culturale închise, din cauza creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Cauza o reprezintă depășirea limitei de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori, pentru care în București și alte localități din țară s-au impus deja restricții.

Mai exact, după ce în ultimele trei zile s-au înregistrat peste 200 de cazuri noi de infectări cu COVID-19  la nivelul județului, municipiul Suceava a “sărit” la un indice al îmbolnăvirilor de 1,56 la mia de locuitori, situația fiind discutată joi după-amiază în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Măsura de închidere a restaurantele, cafenelelor, cinematografelor și sălilor de spectacol, interzicerea evenimentelor precum nunți, botezuri, cumătrii, precum și alte restricții, cu caracter local, au fost discutate joi timp de mai multe ore, fără a se ajunge la o decizie finală. Tocmai de aceea discuțiile vor fi reluate vineri, cu o analiză a îmbolnăvirilor din ultimele 14 zile, la solicitarea prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan.

Situația Sucevei este similară cu cea din București, unde au fost din nou închise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de spectacole, dar restricții suplimentare pot fi impuse și în alte domenii, precum învățământul, dacă se consideră necesar.