Asociația ”Casa lui Patrocle” a descoperit un caz șocant, care a părut a fi inițial un grav act de cruzime față de un animal, în satul Udești. În urma sesizării unei localnice, marți după-amiază, reprezentanții asociației au găsit în fața unei case un câine care avea băgat în el o bucată de fier forjat. Fierul era intrat prin gură, până în gât, bietul câine pierzând mult sânge și fiind găsit într-o stare deplorabilă.

Poliția a fost alertată imediat după descoperire și s-au demarat cercetări penale pentru cruzime față de animale  

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a explicat că s-a dispus o anchetă elaborată, o premieră absolută în cazul unor suspiciuni de acte de cruzime față de animale.

S-a făcut expertiză criminalistică la fața locului, plecându-se de la bucata de fier din cavitatea bucală a câinelui. Polițiștii au găsit gardul cu decorațiuni similare, care aparține unui localnic în vârstă de 78 de ani. Acesta a declarat că puiul de câine a intrat în curte, s-a speriat de un câine mai mare, și în fuga disperată s-a înfipt în gard. Bătrânul a explicat cu lux de amănunte cum a găsit câinele în gard și cum a tăiat cu flexul bara, reușind să-l elibereze. 

Ar părea poate neverosimil, însă polițiștii spun că tot probatoriul de specialitate arată că a fost vorba de un accident. Inclusiv medicul veterinar care a intervenit a admis că putea fi vorba de un accident.   

Câinele a ajuns la medicul veterinar Gabriel Gașpar, la Scooby Vet, care l-a operat și i-a scos bucata de fier din gât. După operație, câinele s-a trezit din anestezie, având șanse de recuperare.