Asociația ”Casa lui Patrocle” a descoperit un caz șocant de cruzime față de un animal în satul Udești. În urma sesizării unei localnice, marți după-amiază, reprezentanții asociației au găsit în fața unei case un câine care avea băgat în el o bucată de fier forjat. Fierul era băgat prin gură, până în gât, bietul câine pierzând mult sânge și fiind găsit într-o stare deplorabilă.

”Ce rău v-a putut face? Uitați-vă in ochii lui îngroziți! Și în privirea lui de pui de cinci luni”!, au scris iubitorii de animale pe pagina de Facebook a asociației.   

Poliția a fost alertată imediat după descoperire și s-au demarat cercetări.

Roxana Ciornei, președintele Asociației ”Casa lui Patrocle”, a ținut să le mulțumească polițiștilor pentru că au reacționat imediat și speră ca autorul să fie prins. Oamenii din sat au relatat că au văzut câinele în fața porții unui localnic despre care se știe că are un comportament de psihopat față de animale. Acesta ar mai fi ucis câini cu furca ori cu cărămizi.

Din fericire, există și o veste bună în acest caz. Câinele a ajuns la medicul veterinar Gabriel Gașpar, la Scooby Vet, care l-a operat și i-a scos bucata de fier din gât. După operație, câinele este conștient, având șanse de recuperare, însă încă nu se poate garanta că va supraviețui.