Directorul adjunct al Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, a fost confirmat, luni, pozitiv cu Covid-19. De asemenea, la Ocolul Silvic Iacobeni au fost depistați pozitivi cu coronavirus trei pădurari și cinci ingineri silvici, iar alți patru angajați sunt în carantină acasă deoarece au fost contacți direcți cu cei opt.

Directorul Solovăstru a declarat, marți, că are simptome ușoare, doar o ușoară durere în gât, fără febră și tuse, și se află în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. El a spus că nu știe de unde s-a infectat, cu atât mai mult cu cât afirmă că a respectat cu strictețe regulile de prevenție. „Purtați mască de protecție, respectați regulile de igienă și distanțare socială și testați-vă!”, este îndemnul lui Valerian Solovăstru către colegii săi și pentru suceveni.

În ceea ce privește activitatea la OS Iacobeni, directorul executiv al Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat că au fost detașați aici ingineri și pădurari de la alte ocoale silvice, care au preluat temporar atribuțiile celor bolnavi.