15 angajați ai Primăriei Todirești, inclusiv primarul Vasile Avram, au fost depistați pozitivi cu SARS-CoV2. Primarul Avram a declarat, miercuri, că săptămâna trecută unul dintre angajații primăriei s-a simțit rău, a mers să fie testat PCR și vineri, 9 octombrie, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. „La începutul săptămânii trecute el a fost în contact cu toți, așa că vineri am adus o echipă să facă dezinfecție la sediul primăriei, iar sâmbătă am solicitat unui laborator să ne testeze pe toți. Marți, 13 octombrie, ne-au venit rezultatele: 15 suntem pozitivi și patru sunt negativi. Acum eu sunt în drum spre spital pentru evaluare”, a declarat primarul, care a mai spus că majoritatea celor depistați pozitivi sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.

Unul dintre cei patru angajați care au avut rezultat negativ la testare este viceprimarul Vasile Munteanu. Acesta a declarat că la Primăria Todirești lucrează 24 de angajați, dintre care 19 au făcut testul RT-PCR, iar 17 dintre ei au fost făcut și test pentru determinarea anticorpilor.. La testarea de sânge s-a constatat că una dintre angajate are anticorpi, deci a trecut prin boală.

„Am hotărât ca nici un angajat care nu s-a testat PCR să nu mai intre în primărie. Este decizia mea și mi-o asum. La 10 zile vreau să repet și eu testul PCR pentru mai multă siguranță”, a mai spus viceprimarul Munteanu.