Un bărbat de 28 de ani din Rădăuți a fost reținut în spatele gratiilor și este cercetat în continuare sub control judiciar, după ce l-a bătut pe un cunoscut din satul Vuliva din comuna Frătăuții Noi, în fața locuinței acestuia, în plină stradă. Incidentul violent s-a petrecut la sfârșitul lunii septembrie și în urma probelor adunate de anchetatori și a extinderii urmăririi penale față de agresorul de 28 de ani, în cursul zilei de marți el a fost reținut și încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Conform anchetatorilor agresiunea s-a petrecut în cătunul de romi Vuliva din Frătăuții Noi, în seara zilei de 30 septembrie, în jurul orei 21.30. Aflat împreună cu alți indivizi, Adrian Beghean de 28 de ani și-a lovit victima, un bărbat din localitate aflat în fața locuinței sale, cu pumnii în zona feței, cauzându-i acestuia suferințe fizice.

În primă fază polițiștii au întocmit un număr de trei dosare penale, în care s-au efectuat cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de „lovirea sau alte violențe” și de „distrugere”. În urma probelor adunate în acest caz de violență, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în urma plângerilor penale, a declarațiilor persoanei vătămate, a certificării medico-legale și a declarațiilor martorilor, cele trei cauze penale au fost reunite, urmărirea penală fiind extinsă asupra bărbatului violent și pentru săvârșirea infracțiunilor de „violare de domiciliu” și ”tulburarea ordinii și liniștii publice”, după ce s-a constatat că aflat împreună cu trei indivizi pe drumul public din sat, a tulburat ordinea și liniștea publică prin lovirea victimei cu o bâtă la nivelul capului, fapta fiind săvârșită în prezența unui număr mare de persoane care participau la un eveniment familial chiar la locuința victimei.

În cursul zilei de marți suspectul Adrian Beghean a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Gălănești unde a fost audiat în calitate de suspect în prezența apărătorului, iar după finalizarea audierilor pe numele acestuia a fost emisă o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, el fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. La expirarea reținerii acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care în cursul zilei de miercuri a luat măsura cercetării în continuare a bărbatului sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea activității infracționale desfășurate și de celelalte persoane implicate în conflict.