Temperaturile tot mai scăzute care se înregistrează în timpul nopții, dar și prognoza meteo care indică o răcire accentuată a temperaturilor exterioare, atât noaptea, cât și ziua, de la finele săptămânii, au determinat luarea deciziei de începere a furnizării căldurii în sistem centralizat, în municipiul Suceava.

“De vineri începem probele la cald în punctele termice care nu au probleme la încărcare. Treptat vor fi pornite toate până joia viitoare, când se finalizează cu PT Gară”, a spus directorul Thermonet Suceava, Mugur Corlățan.

Practic, caloriferele sucevenilor se vor încălzi începând de vineri, dar nu în tot orașul, ci pe zone, treptat, această modalitate fiind și cea mai sigură din punct de vedere tehnic, pentru limitarea riscurilor de producere a avariilor în rețelele de termoficare.

De altfel, nici nu sunt întrunite condițiile legale de pornire a furnizării căldurii, “probele la cald” fiind o variantă intermediară.

Conform legislației pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, începerea perioadei de asigurare a încălzirii în sistem centralizat va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici.

Conform prognozelor meteo, duminică va fi prima zi în care media temperaturilor zi/noapte va fi de 10 grade Celsius sau mai mică, urmată de trei zile cu o scădere accentuată a temperaturilor exterioare, de 4 grade Celsius chiar și în timpul zilei.