Punct final în dosarul în care a fost judecat tânărul care a provocat accidentul de circulație de pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție din Suceava, soldat cu moartea jandarmului Irina Airinei. Curtea de Apel Suceava a menținut soluția de la Tribunal, astfel încât Bogdan Florin Chetrariu, de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, a fost găsit vinovat și condamnat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare din culpă. El a primit o pedeapsă de 4 ani, 6 luni și 20 de zile, soluție care este definitivă. În plus, judecătorii au mai decis să majoreze cuantumul despăgubirilor civile la 250.000 de euro.

Drama provocată de tânărul de 26 de ani este greu de descris în cuvinte. Viaţa unei familii a fost dată peste cap în cel mai crunt scenariu posibil. Irina Airinei, o femeie care lucra la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, a murit după ce a fost lovită violent pe trecerea de pietoni de maşina condusă de tânăr, în timp ce fiica sa, Larisa, se află în stare gravă, fiind îngrijită la pat de tatăl ei, Victor Maniliuc, un om aflat într-o situaţie extrem de grea. Între timp, fetiţa a făcut mici progrese, dar starea ei de sănătate este în continuare delicată.

Revenind la accidentul din ziua de 14 noiembrie 2018, Irina Airinei a traversat regulamentar, dinspre Palatul de Justiţie, împingând căruciorul în care se afla fiica sa. Bogdan Florin Chetrariu venea cu viteză pe sensul dinspre Policlinică şi nu a reuşit să evite impactul. Şoferul nu a frânat, încercând să evite impactul prin dreapta. Din păcate, a lovit-o în plin pe mamă, dar şi căruciorul în care era fetiţa de un an şi jumătate. Cele două au fost proiectate la mare distanţă de trecerea de pietoni.