Cinci angajați ai Primăriei Câmpulung Moldovenesc au fost confirmați cu coronavirus. Primarul orașului, Mihăiță Negură, a declarat, vineri, că unul dintre salariați a avut temperatura ușor crescută și a fost îndrumat să se testeze pentru Covid și apoi să se izoleze la domiciliu. Rezultatul testului a fost pozitiv, astfel încât au fost testați contacții direcți și salariații care lucrează pe același palier cu cel depistat pozitiv. „Am fost testate 13 persoane, dintre care 5 au avut rezultat pozitiv. Sunt asimptomatici sau cu simptome foarte ușoare și se află în izolare la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie”, a declarat primarul Negură.

El a spus că în primărie a fost efectuată dezinfecția, iar pentru luni se organizează testarea RT PCR a tuturor celor 110 angajați, adică inclusiv a celor de la Bibliotecă și de la Muzeul Lemnului.

„Suntem îngrijorați din cauză că în Câmpulung incidența a ajuns deja la 2,68, este și focarul de la Liceul Militar, așa că este necesară testarea”, a declarat primarul.

O acțiune similară a fost în urmă cu trei luni, după ce trei angajați au fost depistați cu SARS-CoV-2.

Mihăiță Negură a subliniat că din luna martie a acestui an, în Primăria Câmpulung Moldovenesc au acces doar angajații, după ce în prealabil li s-a măsurat temperatura. Primarul a mai spus că este extrem de bucuros de achiziționarea echipamentului de testare RT PCR deoarece acest lucru permite ca rezultatele să fie obținute în aceeași zi, lucru benefic pentru izolarea rapidă a celor pozitivi, dar și în cazul persoanelor care au nevoie de alte servicii medicale și sunt în prealabil testate pentru coronavirus.