Un băiat în vârstă de 4 ani, din cătunul Căldărușa, la Cumpărătura - Bosanci, s-a rătăcit miercuri după-amiază, pe drumul de la casa sa spre o familie vecină, ajungând până la aproximativ 4,5 kilometri de locuință. Băiețelul a umblat pe câmpuri mai mult de două ore în beznă, însă din fericire nu a suferit nici un fel de vătămări. Când s-a înserat, mama a sunat la 112, sesizând Poliția municipiului Suceava. În paralel, pe rețelele de socializare, primarul Neculai Miron și alți bosânceni au solicitat ajutor de la voluntari. În jur de 300 de oameni au ajuns, miercuri seară, la Cumpărătura pentru a da o mână de ajutor și a salva copilul.

Până la urmă cei care au găsit copilul, după ora 21.00, au fost polițiștii.

”În regim de urgență s-a constituit grupa de coordonare la nivelul Poliției Municipiului, fiind cooptate forte suplimentare pentru căutări. În zonă au fost deplasați 18 polițiști, sprijiniți de patru jandarmi. La faţa locului a fost deplasat şi echipaj cu camera de termoviziune din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și grupele de câini de urmă, autoritățile locale implicând şi voluntari. În jurul orei 21.10 un echipaj de poliţie din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia l-a identificat pe minor în zona Moara Nica, la aproximativ 4,5 km de locul dispariției. Minorul este într-o stare psihico-fizică bună și urma să fie evaluat medical. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în soluționarea acestui caz”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Mama băiatul a relatat că acesta a plecat în jurul orei 16.00 spre o locuință vecină, însoțit de doi câini. Femeia a fost sigură că băiatul s-a dus la familia învecinată, astfel că nu și-a făcut griji. Abia spre seară, când l-a căutat la vecini și nu l-a găsit, femeia a realizat că băiatul ei este dispărut.