Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să crească în învățământul sucevean.

Numai în ziua de miercuri, 14 octombrie, Direcția de Sănătate Publică Suceava a raportat nouă cazuri de infectare cu COVID-19, în școli, licee și învățământul universitar.

Cele mai multe cazuri de elevi depistați pozitivi la testul coronavirus – trei, sunt de la Colegiul Național “Petru Rareș”, care a trecut deja de miercuri la scenariul roșu, cu cursuri exclusiv online timp de două săptămâni.

În plus, în data de 14 octombrie a fost depistată pozitiv la teste și o profesoară de la “Petru Rareș”, care are ore și la CN de Informatică “Spiru Haret”. Aceasta nu este singurul angajat infectat din cadrul CN “Petru Rareș”.

Alte două cadre didactice au ieșit pozitive la teste miercuri – o profesoară de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava și una de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Tot miercuri au ieșit pozitive și testele unui elev de la clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava, precum și a doi studenți - o fata din Sadova, studentă la UMF Cluj, și un tânăr din Rădăuţi, care studiază economia și administrarea afacerilor în Iași.

La nivelul județului Suceava, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, din cele 738 unități de învățământ cu structurile arondate, 466 funcționează în scenariul verde, 238 în scenariul galben și 34 în scenariul roșu.