Igienizarea și dezinfecția platformelor moderne de colectare a deșeurilor menajere continuă în municipiul Suceava, în scopul prevenirii și combaterii infecției cu SARS-CoV-2, dar nu numai.

Măsura, solicitată și apreciată de către suceveni, este aplicată cu o frecvență zilnică pentru fiecare punct de colectare în parte, după cum a subliniat viceprimarul Lucian Harșovschi, care coordonează activitățile de salubrizare din municipiu: “Operațiunile constau în două componente principale: Igienizarea și dezinfecția containerelor la interior, cu ajutorul unei mașini speciale cu pompă tip vidanjă care golește levigatul; Igienizarea și dezinfecția containerelor la exterior, precum și a platformelor din jurul containerelor, cu o mașină cu abur de înaltă presiune.

Se spală și se igienizează exteriorul containerelor și pavelele platformei din jurul containerelor, de asemenea, se dezinfectează exteriorul containerelor, capacele, mânerele, platformele din jurul acestora”.

Viceprimarul Sucevei a precizat faptul că în menținerea curățeniei de la punctele de depozitare a deșeurilor menajere contează foarte mult ca sucevenii să fie responsabili  și să nu depoziteze deșeurile neconform.

De altfel, curând va fi pus în funcțiune și sistemul de monitorizare video din zonele de colectare a deșeurilor, ceea ce va permite depistarea mult mai rapidă și eficientă a abaterilor și sancționarea corespunzătoare, în prima fază urmând să fie montate 32 de camere video de supraveghere.

“Dacă situația o va cere, iar indicele de infectare va crește, vom relua și operațiunile de dezinfecție în spațiile publice”, a mai spus viceprimarul Lucian Harșovschi, în condițiile în care indicele de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în municipiul Suceava, a ajuns miercuri la 2,4 la mia de locuitori.