Tribunalul Suceava a validat mandatele celor 36 de consilieri care vor forma noul deliberativ județean sucevean. În urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, viitorul Consiliul Județean Suceava va fi format din 18 reprezentanți ai PNL, care vor avea majoritatea, din 13 consilieri PSD și cinci din partea PMP. În cursul zilei de vineri, Tribunalul Suceava a validat mandatele consilierilor județeni aleși direct în urma scrutinului de la sfârșitul lunii septembrie, precum și ale supleanților care i-au înlocuit în deliberativ pe cei care au renunțat la mandat.

În aceste condiții, PNL îi va avea în deliberativul județean pe Gheorghe Niţă, Vasile Tofan, Ioan Moraru, Cristinel Creţu, Niculai Barbă, Cătălina Culipei, Mihai Cioată, Radu Pentiuc, Ioan Bădeliță, Alexandru Salup, Radu Dominte, Gabriel Harja, Cristian Leonard Mocrei, Tudor Titianu, Tudor Plăcintă, Marius Juravle, Rodica Andriescu și Gavril Ursescu, ultimii doi fiind validați de pe lista de supleanți.

Reprezentanții PSD în Consiliul Județean Suceava vor fi Gabriela Mihai, Cristian Macsim, Gheorghe Șoldan, Larisa Blanari, Cezar Ioja, Dorel Guliciuc, Romeo Galan, Gheorghe Arteni, Stelian Simeria, Cristian Boberschi, Cătălin Fediuc, Gheorghe Ilie Chira și Gheorghe Iacob, la fel, ultimii doi fiind de pe lista de supleanți.

Nu în ultimul rând, cei cinci reprezentanți ai PMP în Consiliul Județean Suceava vor fi Marian Andronache, Cristian Sidor, Cristina Florentina Bucșă, Petru Juravle Nistor și Viorel Murariu.

Trebuie spus că din partea PNL au renunțat la mandatele din deliberativ Gheorghe Flutur, ales președinte al Consiliului Județean, și doctorul Mihai Crețeanu. Dintre cei aleși din partea PSD direct în Consiliul Județean Suceava, în urma alegerilor, au renunțat la mandate Cristian Șologon și Mihai Juravle. De la PMP au renunțat la mandatele de consilier câștigate Ioan Bogdan Codreanu, ales primar în Pojorâta, Gheorghe Aldea, Mihai Sorin Voloșeniuc, precum și supleanții Anca Mihaela Gâtlan și Robert Vasile Ciocan.

De precizat că în cursul zilei de joi instanța a validat și cel de-al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean câștigat de Gheorghe Flutur în urma alegerilor locale de pe 27 septembrie.