Vineri după-amiază, dispozitivele mobile ale sucevenilor au bâzâit la unison, din cauza unui mesaj de atenționare de tip Ro-Alert, cauzat de pericolul ridicat de infectare cu COVID-19.

Mesajul a fost transmis în condițiile în care în municipiul Suceava incidența infectărilor cu noul coronavirus a ajuns vineri la 2,504, un nivel foarte ridicat, care indică transmitere comunitară accentuată.

“Atenție! Pe raza municipiului Suceava nivelul de răspândire a virusului SARS-COV-2 este foarte ridicat. Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți în permanență IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și dezinfectați-vă. Încurajați și persoanele din jur să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, dispuse de autorități. ISU Suceava”, este conținutul mesajului RO-ALERT.

Acesta vine în completarea altor măsuri dispuse de autorități, principala fiind că masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, începând de sâmbătă, 17 octombrie.