În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii de frontieră au găsit abandonate aproape 4.000 de pachete de țigări de contrabandă. În apropiere de miezul nopții, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, două persoane care se deplasau spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Chiar dacă au fost somate să se oprească, persoanele în culpă au ales să abandoneze marfa și au fugit. Cele două colete cu țigări de proveniență ucraineană au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.800 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 32.760 lei.

În aceeași noapte, polițiștii de frontieră de la Brodina au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, cantitatea de 998 pachete de țigări de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 11.677 lei au fost ridicate în vederea confiscării. În ambele cazuri polițiștii de frontieră încearcă să afle cine sunt persoanele implicate în acțiunile de contrabandă.