Victor Ilisei, patronul restaurantului ”La Victor” din zona Gării Burdujeni a fost reținut pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au solicitat arestarea sa pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar în cursul zilei de vineri la domiciliul său, la restaurantul din Burdujeni, dar și la alte 15 locații polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au pus în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava, perchezițiile au avut loc în locații și imobile folosite de persoane implicate în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară.

În afara lui Victor Ilisei, în vârstă de 57 de ani, au mai fost reținute alte cinci persoane, respectiv Petru Butnaru, de 52 ani, din Iași, Petru Turtușan, de 42 ani, din Cornu Luncii, Clemansa-Liliana Pintilei, de 54 ani, din Salcea, Georgiana-Simona Pachița, de 22 ani, din Fălticeni și Gheorghe Gălușteanu, de 41 ani, din Fălticeni.

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproape 9.000 de pachete de țigări de contrabandă, dar și sume de bani în valoare de peste 35.000 de lei, autoturisme folosite la transportul și depozitarea țigaretelor, telefoane mobile, articole vestimentare contrafăcute, precum și alte probe și mijloace de probă utile cauzei.

”Pe parcursul perioadei de supraveghere a persoanelor implicate, polițiștii au strâns probe din care au rezultat indicii clare cu privire la activitatea infracțională desfășurată de fiecare persoană în parte.Astfel, majoritatea țigaretelor erau introduce în țară prin PCTF Siret, fiind folosite mijloace de transport cu caroserii special modificate pentru disimularea țigaretelor. Ulterior, țigaretele erau transportate la diferite spații de depozitare intermediară din zona municipiului Suceava și a localităților limitrofe, iar de acolo erau aprovizionate diferite magazine mixte și localuri de consum, unul dintre acestea fiind un restaurant situat în zona gării din Cartierul Burdujeni, unde erau comercializate atât la cartuș, cât și la pachet.

În cazul lui Victor Ilisei s-a decis emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, asta având în vedere și faptul că proprietarul restaurantului din zona Gării Burdujeni mai este cercetat și în alte dosare penale, iar de-a lungul timpului a mai fost călcat de ”mascați”. Pentru celelalte cinci persoane s-a luat măsura controlului judiciar, cu o serie de interdicții.