Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut un apel la suceveni să respecte măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. Alexandru Moldovan i-a rugat pe cetățenii județului să respectați cu strictețe regulile preventive și reglementările în vigoare, pentru a stopa creșterea periculoasă a ratei de îmbolnăviri!

„Facem apel la cetățeni să conștientizeze severitatea momentului în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic: sănătatea publică, protecția individuală și a întregii comunități, funcționarea economiei și menținerea unui loc de muncă stabil sunt aspecte interdependente care ne privesc pe noi toți. Este imperativ să respectăm cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 și să cooperăm cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc.

Viața și sănătatea celor din jurul nostru depind de responsabilitatea fiecăruia dintre noi iar urgența de sănătate publică cu care ne confruntăm poate fi controlată numai prin disciplină, personală și colectivă! Respectrați regulile de distanțare socială chiar și în cadrul întâlnirilor familiale pentru a proteja membrii familiei aflați în situație de risc, limitați contactul direct cu alte persoane în afara celor care fac parte din familia restrânsă, evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la interacțiunea cu un număr mare de oameni! Protejațiv-vă propria sănătate, amintiți-vă permanent faptul că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți, copii, adulți sau vârstnici! Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!”, a spus prefectul județului Suceava

De asemenea, Prefectura Suceava recomandat respectarea următoarelor reguli:

- purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;

 - nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;

- păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane;

- curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;

- în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112;

- consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

De precizat că cetățenii au la dispoziție linia TELVERDE - 0800800165 operaționalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care pot sesiza încălcările normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.