Sala Sporturilor din Bacău a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Campionatul Național de juniori la lupte greco-romane. O performanță deosebită a reușit sportivul Teodor Chira, antrenat de Valerică Gherasim și Daniel Ciubotaru la CSM Suceava, care a izbutit să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului de premiere la categoria 130 de kilograme. Component al lotului național al României, cu care a participat la Mondialele de tineret, Chira este multiplu laureat la campionatele naționale de juniori și tineret, trecându-și în palmares până la vârsta de 20 de ani nu mai puțin de 12 titluri de campion.

Originar din comuna Straja, Teodor Chira a început să practice lupte greco-romane la vârsta de 14 ani.

„Fiind un băiat serios și modest, cu calități fizice deosebite pentru acest sport, Teodor Chira a stârnit, nu de azi sau de ieri, interesul unor cluburi puternice din țara noastră, precum Dinamo sau Steaua București. Pe moment însă nu se gândește să părăsească Suceava, mai ales că este student în anul doi la Facultatea de Sport a Universității Ștefan Cel Mare”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Suceava, precum și lui Sevi Caba, de la Restaurantul Melody.

Teodor Chira nu este însă singurul luptător sucevean care a performat la Naționalele de juniori de la Bacău. Astfel, Cosmin Mihalache a cucerit medalia de argint a categoriei 87 de kilograme, în vreme ce Bogdan Pop a prins podiumul concurând la categoria 55 de kilograme. Cei doi laureați sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv, dar reprezintă în competiții Clubul Sportiv Municipal Suceava, fiind antrenați de Andrei Bolohan.