Un tânăr aflat la volanul unui autoturism cu care a fugit kilometri întregi, având poliția pe urmele sale, s-a ales cu permisul reținut pe o perioadă de 13 luni de zile și cu o amendă de peste 10.000 de lei.

Întreg incidentul s-a derulat vineri după prânz, când înainte de ora 15.00 polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava au efectuat semnalul regulamentar de oprire șoferului unui autovehicul marca Iveco, înmatriculat în Anglia, care se deplasa pe strada Grigore Alexandru Ghica, din direcția Siret către Suceava.

Șoferul mașinii nu a respectat semnalul regulamentar și și-a continuat deplasarea pe străzile orașului. În urmărirea lui a pornit autospeciala de poliție, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, urmărind autovehicului pe străzile Gheorghe Doja, Jean Bart, Putna, cu revenire pe Gheorghe Doja, Grigore Alexandru Ghica, după care vehiculul a pornit înapoi spre Siret, pe DN 2, virând pe varianta ocolitoare a orașului, unde la kilometrul 9 polițiștii au reușit să-i blocheze mașina.

La volan a fost identificat un tânăr de 20 de ani din comuna Bilca, care a fost imobilizat și încătușat de polițiști, fiind condus apoi la sediul Poliției Municipiului Suceava.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că autovehiculul condus de tânăr nu deține o poliță RCA valabilă, iar inspecția tehnică periodică era expirată din data de 20 martie 2018.

De asemenea în timpul urmăririi conducătorul auto a încălcat mai multe reguli de circulație, întreg periplul fiind filmat cu camera de supraveghere a autospecialei de poliție.  Din acest motiv pe numele șoferului din Bilca au fost încheiate nu mai puțin de 13 procese verbale de constatare a unor contravenții, a căror valoare adunată a totalizat suma de 10.715 lei. În același timp pentru toate aceste încălcări repetate a regulamentului de circulație rutieră, permisul de conducere al tânărului a fost reținut pentru o perioadă de aproximativ 13 luni de zile, mai sigur pentru 390 de zile.