Ziua de vineri, 23 octombrie 2020, a fost prima zi de mandat a celor 23 de noi aleși locali din deliberativul municipiului reședință de județ.

Ceremonia de constituire a noului Consiliu Local a avut loc la sediul Primăriei Suceava, renovat parțial, în prezența a numeroși invitați de seamă, de la premierul României, Ludovic Orban, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul și subprefecții județului, parlamentari și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Conform regulilor de funcționare a Consiliului Local, ședința a fost condusă de decanul de vârstă al noilor aleși locali, Geniloni Sfeclă, care a mai deținut anterior această demnitate publică, secondat de cei mai tineri consilieri locali, Anca Gâtlan și Ovidiu Paul Hrițcu.

În primul rând, secretarul Consiliului Local, Ioan Ciutac, a dat citire deciziei de invalidare a mandatelor lui Ion Lungu, Silviu Cristinel Crețu, Florin Sinescu și Marian Andronache, care fie dețin alte funcții, incompatibile, fie au optat pentru această variantă, lăsând locul următorilor aflați pe liste.

În aceste condiții, noii consilieri locali pentru mandatul 2020 – 2024 sunt:

 

PNL (9 consilieri locali)

Lucian Harșovschi

Sanda-Maria Ardeleanu

Angela Zarojanu

Adrian Arămescu

Mihai Flutur

Daniel Ungurian

Paul Ovidiu Hrițcu

Maria Todereanu

Ciprian Anton

 

 

PSD (5 consilieri locali)

Ioan Dan Cușnir

Ioan Gabriel Buciac

Mihaela Adelina Paiu

Iuliana Fuior

Valerică Gherasim

 

 

PMP (4 consilieri locali)

Anca Mihaela Gâtlan

Constantin Munteanu

Eugen Cătălin Alexandroaie

Ilie Cristian Timoficiuc

 

USR (3 consilieri locali)

Teodora Munteanu

Lorena Buburuzan

Dan Nichiforel

 

Pro România (2 consilieri locali)

Radu-Constantin Pricope

Geniloni Sfeclă

 

Doar 22 din cei 23 de consilieri locali din mandatul 2020 – 2024 au depus jurământul și au preluat oficial această funcție, deoarece Radu-Constantin Pricope nu a putut fi prezent la ședință, din motive justificate.

Conform legislației, el va depune jurământul la prima ședință de Consiliu Local la care va participa.