Creșterea alarmantă a numărului de suceveni infectați cu noul coronavirus și solicitările repetate ale managerului Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea, de menținere a acestei unități medicale atât pentru pacienții cu Covid, cât și pentru cei cu alte probleme de sănătate a determinat Direcția de Sănătate Publică Suceava să solicite, joi, Ministerului Sănătății, includerea a încă patru spitale pe lista celor de suport-Covid.

Prefectura Suceava a informat, joi, printr-un comunicat de presă, că în urma analizelor efectuate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a concluzionat că este absolut necesară desemnarea unor noi spitale/sectoare suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți că sunt infectați cu SARV-COV-2.

   Conform comunicatului, lista de spitale suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-COV-2, realizată de către DSP Suceava, cuprinde: Spitalul Orășenesc Gura Humorului, cu 57 de paturi pentru pacienți confirmați sau suspecți de Covid, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc - 35 paturi, Spitalul Municipal Vatra Dornei -30 paturi și Spitalul Orășenesc Siret -30 paturi.

    Totodată, reprezentanții DSP Suceava au precizat că pentru aceste unități spitalicești s-a avut în vedere asigurarea circuitelor separate pentru pacienții suspecți cu virusul SARS-COV-2 până la confirmarea prin testare, precum și posibilitatea tratării formelor ușoare de Covid-19.