PSD Suceava a înregistrat, astăzi, la Biroul Electoral Județean, listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. La Senat, lista este deschisă de președintele Organizației Județene a PSD Suceava, actualul senator Ioan Stan, acesta fiind urmat de secretarul executiv al organizației Ioan Cristian Șologon și de Gabriela Mihai, actual consilier județean și director al Școlii Generale nr. 1 din Suceava. Lista este completată de Gabriel Costache, Cristian Macsim și Cezar Ioja.

La Camera Deputaților lista este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect, Mirela Elena Adomnicăi, Vlad Popescu și liderul tinerilor social democrați, George Șoldan. Lista este completată de Blănari Larisa, Brădățan Tiberiu Marius, Paiu Adelina-Mihaela, Cocriș Doinița-Nela, Mateiciuc Constantin-Alin, Simeria Stelian, Saviuc Aleodor-Claudiu, Galan Romeo-Gheorghe și Fediuc Cătălin.

De precizat că Vlad Popescu s-a înscris recent în PSD, el fiind până în momentul de față liderul organizației Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din sectorul 5 al municipiului București.

Pe listele PSD Suceava pentru alegerile din 6 decembrie nu se regăsesc patru dintre actualii parlamentari ai acestei organizații, senatorii Virginel Iordache și Ilie Niță, respectiv deputații Alexandru Rădulescu și Maricela Cobuz.

După depunerea listelor, deputatul Eugen Bejinariu a declarat că PSD Suceava își propune să obțină cel puțin un senator și patru deputați. „Avem o echipă care cuprinde oameni cu experiență de viață, cu experiență politică, dar și oameni tineri. De asemenea, lista include și doamne și în mod special o doamnă care de curând a trecut peste un examen electoral și a fost foarte apreciată și votată. În ciuda faptului că nu a reușit să ocupe locul 1, este o persoană care este devotată echipei și partidului. Aceasta este viziunea partidului. Este viziunea organizației noastre ca pe această listă să existe oameni cu experiență politică, oameni cu entuziasm, cu tinerețe. Și oameni care au un cuvânt de spus în viitorul Parlament. Vom merge în campanei și ne vom prezenta programul de campanie. Sunt convins că oamenii au încredere în PSD și în reprezentanții PSD. Pentru că de fiecare dată am demonstrat că suntem oameni serioși. Și cum spuneam, vom prezenta programul guvernare., care reprezintă siguranță pentru cetățean, pentru locurile de muncă, siguranță pentru un trai mai bun și pentru un salariu decent. Să câștige candidații care sunt cei mai harnici, onești, și vor prezenta cele mai bune lucruri electoratului”, a declarat Eugen Bejinariu.

El a arătat că în ceea ce-l privește pe Vlad Popescu, acesta a venit la PSD de la PPU, în urma negocierilor purtate de social democrați la nivel național. „A fost o negociere la nivel central, la nivelul de vârf al partidului și anumite locuri au fost cedate către PPU”, a mai spus Bejinariu.