• Ion Lungu va depune jurământul pentru al cincilea mandat


La conducerea administrației locale a municipiului Suceava se va afla de vineri o nouă echipă, atât în forul deliberativ – Consiliul Local cât și în cel executiv – primarul și viceprimarii.

Mai exact, Ion Lungu va depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de primar, va fi constituit noul Consiliu Local, după care vor fi desemnați noii viceprimari.

“Miercurea trecută am fost pentru un nou mandat de primar de către Judecătoria Suceava, iar conform ordinului emis de Prefectura Suceava, vineri, 23 octombrie, la ora 12.00, va fi ședința de constituire a Consiliului Local, atunci când voi depune jurământul pentru un nou mandat, se vor alege comisiile și cei doi viceprimari.

Cu Doamne ajută, vrem ca de vineri să avem întregit aparatul de lucru la nivel decizional în Primăria Suceava, să ne putem ocupa de problemele urgente și importante ale municipalității, care necesită hotărâri de Consiliu Local”, a anunțat miercuri dimineață primarul Ion Lungu.

Noua componență a Consiliului Local Suceava, a fost decisă de preferințele politice ale sucevenilor care s-au prezentat la urnele de vot, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Deciziile legate de administrarea municipiului și utilizarea bugetului local, inclusiv a finanțărilor externe atrase, vor fi luate de reprezentanții a cinci partide – PNL, PSD, PMP, USR PLUS și Pro România.

În baza numărului de voturi obținute PNL are 9 consilieri,PSD – 5, PMP – 4, USR – 3, Pro Romania – 2.

Cum nici un partid nu deține majoritatea simplă necesară pentru a fi luate decizii (50% plus 1 din cei 23 de consilieri câți are Suceava), s-a impus formarea unor alianțe, iar cea anunațată până acum este PNL și USR, care însumează 12 voturi.

Drept urmare, noii viceprimari care vor fi desemnați pentru următorii patru ani sunt Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu.