Creșterea incidenței cazurilor pozitive de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori în orașul Solca și în comuna Dorna Arini a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să decidă purtarea obligatorie a măștii în spații deschise și în aceste două localități. De asemenea, Școala Gimnazială Dorna Arini a trecut pe scenariu roșu, cu cursuri exclusiv online în următoarele două săptămâni. Masca de protecție trebuie să acopere nasul și gura și este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, începând cu data de 21 octombrie a.c., ora 08.00.

În contextul epidemiologic actual, în Solca și în comuna Dorna Arini sunt interzise, tot din data de 21 octombrie a.c., ora 8.00, spectacolele și concertele, funcționarea restaurantelor și cafenelelor în interior. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, începând cu data de 21 octombrie, ora 08.00.

În cele două localități se aplică toate măsurile prevăzute în cadrul H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020.