La Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” din municipiul Suceava a avut loc marți, 20 octombrie, activitatea

„Stop! Viața ta nu este de vânzare!”, activitate organizată cu prilejul Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane (18 octombrie).

Invitații speciali care le-au vorbit elevilor despre importanța acestei zile au fost Liliana Orza – comisar-șef poliție, Mihai Moisoiu - inspector de specialitate, Laura Stadler - inspector de specialitate, reprezentanți ai Centrului regional din Suceava al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, Florin Barbu, inspector de specialitate, Agenția Antidrog Suceava. Aceștia au apreciat că fenomenul traficului de persoane presupune o abordare complexă, la nivel național derulându-se diverse acțiuni preventive.

Unele dintre obiectivele propuse și atinse de către distinșii invitați au fost creșterea gradului de conștientizare a pericolului în rândul persoanelor vulnerabile - copiii, tinerii, creșterea implicării în activitățile de prevenire, informarea corectă a instituțiilor și organizațiilor implicate.

În urma unui dialog constructiv, desfășurat în aer liber, s-a constatat că exploatarea prin muncă, exploatarea sexuală și exploatarea prin cerșetorie pot fi reduse prin conștientizarea obligațiilor fiecăruia dintre noi.

La activitate au luat parte profesorii diriginți și elevii claselor a VII-a și a VIII-a, care în zilele precedente întâlnirii au desfășurat activități la clasă, au creat afișe, sloganuri, au vizionat filme specifice și mai ales au înțeles pericolul acestui fenomen. „Astfel, traficul de persoane și consumul de droguri ar putea fi prevenit dacă fiecare dintre noi am distruge fără milă zidul indiferenței”, a fost concluzia la care au ajuns participanții la acțiunea „Stop! Viața ta nu este de vânzare!”.