Un bărbat de 28 de ani este cercetat penal după ce s-a urcat băut la volan, s-a răsturnat cu mașina într-un șanț și a încercat apoi să se facă nevăzut, fugind de la locul accidentului. Martorii au sunat la 112, iar polițiștii i-au găsit șoferului fugar actele lăsate în torpedoul mașinii, el fiind săltat în scurt timp de la locuința sa din comuna Botoșana.

Accidentul s-a petrecut duminică dimineață în localitatea Arbore, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Solca fiind sesizați în jurul orei 07.30 de către un bărbat din localitate despre faptul că un autoturism este avariat în șanțul drumului DJ 178, din fața locuinței sale, iar conducătorul autoturismului, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a plecat de la fața locului.

Polițiștii deplasați la locul accidentului au discutat cu cel care apelase la 112, care a povestit că în timp ce se aflau în curtea casei, a auzit un zgomot produs în drum, motiv pentru care a ieșit din curte și a văzut un autoturism răsturnat în șanțul din fața casei. În interiorul autoturismului se afla un bărbat necunoscut, pe care l-a ajutat să iasă din mașină. Văzând că în urma impactului i-a distrus o parte din gardul locuinței și că șoferul se află sub influența băuturilor alcoolice, proprietarul casei s-a decis să sune la poliție, moment în care conducătorul auto s-a urcat într-o mașină de ocazie și a părăsit locul faptei.

În timpul verificării interiorului autoturismului, polițiștii au găsit documentele conducătorului auto, cât și cele ale autoturismului implicat, fiind astfel posibilă identificarea cu ușurință a șoferului, Ioan G. în vârstă de 28 de ani, din comuna Botoșana. Conducătorul auto a fost găsit la locuința sa din comună și întrucât mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat apoi la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal privind infracțiunile de „conducerea sub influența băuturilor alcoolice” și „distrugere din culpă”.