UPDATE Unul dintre cei mai cunoscuți medici suceveni, Cristian Irimie, a încetat din viață în această dimineață, în jurul orei 9:00, la domiciliul său. Cristian Irimie, medic specialist în obstetrică – ginecologie, suferea de mai mulți ani de cancer la colon. Din primele informații, Cristian Irimie a murit în urma unui infarct. Cristian Irimie avea 67 de ani.

Cristian Irimie a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Cristian Irimie a ocupat și funcția de consilier județean, iar în ultimii patru a fost consilier local în Suceava.

Cristian Irimie este cel de-al patrulea membru al Consiliului Local Suceava decedat în acest mandat, după Bogdan Bicsi, Cornel Grosar și Marius Cernescu.

La scurt timp după aflarea tragicei vești, primarul Ion Lungu a declarat:

“Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției sale. Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, cât și în calitate de ministru secretar de stat și apoi consilier local. Știam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, a spus să nu mai contăm pe el pentru un nou mandat, că se retrage din activitate.

A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Județean i se datorează și lui.

În calitate de consilier local a fost foarte conștiincios și profesionist, trata cu toata seriozitatea problemele de pe ordinea de zi a Consiliului Local și era o voce ascultată. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local și PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”

Cristian Irimie a fost prezent la ultima ședință de Consiliu Local din acest mandat, pe 30 septembrie, când a luat cuvântul și cu aceea eleganță și noblețe de care a dat mereu dovadă, și-a luat adio de la colegi, precizând că nu va mai face parte și din viitoarea componență a deliberativului local.

Trupul neînsuflețit al doctorului Cristian Irimie a fost depus în cursul zilei de luni la Biserica ”Sf. Dumitru” din centrul Sucevei, iar înmormântarea va avea loc joi, 22 octombrie, la ora 13.00, la Cimitirul Armenesc.