Municipiul Câmpulung Moldovenesc, orașul Solca, comunele Adâncata și Sadova înregistrează o creştere a incidenței cazurilor pozitive de Covid-19 și ca urmare Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit, luni, un set de măsuri pentru limitarea răspândirii bolii.

Conform unui comunicat de presă remis luni de Prefectura Suceava, incidența cazurilor pozitive Covid-19 la mia de locuitori din municipiul Câmpulung Moldovenesc este de 3,21, în orașul Solca este 1,50, în comuna Adâncata, de 1,82 și comuna Sadova de 3,07.

În acest context epidemiologic, CJSU a stabilit că în municipiul Câmpulung Moldovenesc și în comuna Sadova purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. De asemenea, este interzisă organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; activitatea la interior a restaurantelor și cafenelelor, şi activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

În Solca și Adâncata activitatea restaurantelor în interior este permisă la maximum 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, la fel și în cazul restaurantelor și cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare. Organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Măsurile sunt în vigoare din data de 19 octombrie.