Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, la finele săptămânii trecute, trimiterea în judecată a unei tinere din Gura Humorului pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și înșelăciune. Andreea Rotari a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, în timp ce un bărbat și o femeie care i-ar fi fost complici sunt și ei trimiși în judecată, în stare de libertate

Este vorba de cazul tinerei care, deși abia are 23 de ani, este deja recidivistă în înșelăciuni comise în timp ce și-a dat calitatea falsă de polițist.

Acum, Andreea Rotari este trimisă în judecată pentru două înșelăciuni.

Cel mai dramatic este cazul înșelării unei tinere mame din Ostra care avea un copilaș bolnav (din păcate ulterior copilașul a decedat). Escroaca i-a spus mamei că este polițistă și o poate ajuta să depună mai repede dosarul la Casa de Asigurări, pentru a i se asigura costurile operațiilor în străinătate.
Cosmina S., din Ostra, și cei din familia sa erau oricum într-o situație foarte grea. Băiețelul adus pe lume la începutul acestui an avea probleme grave la inimă și avea nevoie de trei operații.

În timp ce căuta soluții pentru copil, mama a fost contactată, printr-un intermediar, de o persoană care i-a spus că este polițist și poate să îi facă dosarul pentru operații. Mama spune că vocea părea mai degrabă a unui bărbat, iar ulterior a primit și un ”atestat judiciar”, conform căruia respectivul ar fi dat examen și este încadrat la Poliția municipiului Suceava.

Oamenii din familia din Ostra au adunat bani, inclusiv din împrumuturi, virând sumele prin cont bancar, dar ulterior și personal, ”polițistului”. Inițial a fost vorba de 2.000 de lei, apoi de încă 3.000 de lei și 1.000 de euro.

Abia după ce a mers la poliție și a arătat pozele pe care le avea, tânăra din Ostra a aflat că i-a dat banii numitei Andreea Rotari, în vârstă de 23 de ani, din Gura Humorului, care a mai comis fapte asemănătoare.

Ulterior, după izbucnirea scandalului și apariţia unui articol în Monitorul de Suceava, inculpata i-a restituit sumele de 2.000 lei prin transfer bancar și 500 lei și 50 euro în numerar.
O altă faptă de înșelăciune recentă de care este acuzată Andreea Rotari este legată de un permis de conducere.

A doua victimă, tot o femeie, rămasă fără permis de conducere în urma unui accident rutier, a fost abordată de inculpată prin intermediul unor conturi false de pe Facebook, care atestau în mod nereal că Andreea Rotari este polițist rutier. Autoarea a ”scos” de la victimă 3.000 de lei și 800 de euro.

Procurorii au subliniat în rechizitoriul de trimitere în judecată că inculpata Andreea Rotari are antecedente penale, fiind condamnată anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, comise prin același mod de operare.

La primele fapte, Tribunalul Suceava i-a aplicat inițial o pedeapsă de 1 an, 10 luni și 10 zile de închisoare pentru trafic de influență, însă la apel pedeapsa a fost transformată în una cu suspendare. Și în acest caz, clemența judecătorilor a fost prost înțeleasă de Andreea Rotari, care, iată, a recidivat.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.