Un șofer aflat sub influența consumului de alcool a ignorat apropierea din sens opus a unui motociclist, intrând în depășirea unor vehicule și accidentându-l pe cel aflat la ghidonul motociclului. Polițiștii îl cercetează acum în cadrul unui dosar penal deschis pe numele său.

Accidentul s-a petrecut luni după-amiază în localitatea Capu Câmpului din județ. În timp ce conducea un autoturism Ford dinspre centrul comunei Capu Câmpului spre comuna Valea Moldovei, Dumitru C., în vârstă de 67 de ani, din localitate nu s-a asigurat și a intrat în depășirea a două autovehicule staționate pe partea dreaptă a sensului lui de mers. Pătrunzând pe contrasens, el a acroșat cu autoturismul o motocicletă condusă regulamentar din sens invers de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Berchișești. În urma impactului motociclistul a fost proiectat pe capota și parbrizul mașinii.

În primă fază cei doi conducători de vehicule implicați în evenimentul rutier soldat aparent doar cu pagube materiale au încercat să se înțeleagă pe cale amiabilă, însă bărbatul de pe motocicletă a început la un moment dat să acuze dureri și a cerut intervenția unei ambulanțe. Echipajul medical l-a transportat pe acesta la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, după care el a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio facial și traumatism gleznă dreapta”.

Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, la bărbatul de 67 de ani rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul motociclistului rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambilor șoferi implicați li s-au recoltat și probe de sânge pentru a stabili alcoolemia reală. Verificările făcute de polițiști au constatat și faptul că bărbatul care conducea motociclul nu avea permis de conducere, iar vehiculul condus de acesta nu era înmatriculat.

S-au întocmit astfel dosare penale pe numele lui Dumitru C. pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și pe cel al motociclistului în vârstă de 29 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat”.