Alegerile parlamentare din 6 decembrie ar putea aduce în fața electoratului un personaj care a stârnit discuții și păreri împărțite în numeroase situații, de la solicitarea de interzicere a sărbătoririi Halloween în România, demersurile de anulare a finanțărilor publice pentru Festivalul Bucovina Rock Castle, până la procesele de anulare a stării de urgență și a ordonanțelor militare din primăvară, de la începutul pandemiei de coronavirus.

Suceveanul Ionel Butnariu a lansat curând o provocare inedită, adresată tuturor partidelor din România – să îl treacă nr. 1 pe lista candidaților pentru Camera Deputaților.

“Doresc să ajung deputat în Parlamentul României la alegerile Parlamentare din anul 2020 ....... Nu am bani să vă dau șpaga de 1 miliard de lei vechi, pt ca să mă treceți pe un loc eligibil pe lista dvs. pt Camera Deputaților.

Nu am prieteni șefi de partide și nu am prieten nici un politician.

Sunt creștin practicant, apologet creștin, un activist înflăcărat f. perseverent și incredibil, pro moralitate publică, iubitor al Familiei asa cum a creat-o Dumnezeu, iubesc inocența copilăriei, normalitatea, valorile creștine și tradiționale Românești.....IUBESC ROMANIA și pe români......

Demonstrați acum că poate ajunge deputat un român ca și mine, care nu are nici o relație de prietenie cu nici un politician”, este mesajul trimis de Ionel Butnariu formațiunilor politice.

Curioși să aflăm ce l-a determinat să facă acest demers, l-am contactat pe Ionel Butnariu, care din start ne-a informat că miercuri pornește un nou “front de luptă” cu autoritățile, atacând în instanță cele mai recente măsuri, de impunere a obligativității purtării măștilor de protecție inclusiv pe stradă, în spațiile aglomerate și în preajma unităților școlare.

În ciuda faptului că acțiunile anterioare, în special cele împotriva organizării festivalului de rock în Cetate, i-au atras antipatia unor oameni, că pe lângă tonele de înjurături și jigniri primite, mai ales în mediul online, s-a trezit și cu geamurile sparte cu pietre, ba chiar și cu petarde aruncate în casă, nu se lasă și merge mai departe în a susține ideile în care crede.

Referitor la posibila sa candidatură la alegerile parlamentare, Ionel Butnariu spune că deja a fost contactat de reprezentanții unor partide, dar mai așteaptă și alte inițiative, înainte de a lua o decizie.

“Provocarea mea este un test sociologic, iar sociologia este știința realității sociale. Vreau să aflu dacă partidele sunt dispuse să meargă pe oameni care nu au relații, pile şi posibilitatea financiară să plătească un loc eligibil. Apariția USR reprezintă un grav pericol la moralitatea României, este nevoie de oameni cu valori creștine, să apere familia, să fie pro-viață, naționalist, să lupte pentru valorile noastre, de oameni. Pentru mine, Biblia este cartea mea de căpătâi, care dă cel mai bun răspuns pentru cine vrea să afle rostul vieții”, spune Ionel Butnariu, care consideră că îl avantajează faptul că are masterat în drept constituțional și instituții politice, în vreme ce alți candidați nu au deloc pregătire pentru a face parte din forul legislativ al României.

Pentru el, aceasta ar fi a treia încercare de acest gen, după două candidaturi ca independent, în 2000 și 2008, acum mizând pe ideea de a avea și susținerea unui partid și, de ce nu, pe o vorbă din popor ...că a treia oară-i cu noroc.