Liberalii suceveni și-au propus să obțină cel puțin două mandate de senator și cinci de deputați la alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 6 decembrie 2020. Anunțul a fost făcut de președintele Organizației Județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, după înregistrarea listelor pentru Camera Deputaților și Senat la Biroul Electoral Județean. Astfel, lista la Camera Deputaților a PNL Suceava este deschisă de Ioan Balan, urmat de Angelica Fădor, ministrul Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescul. Pe locul al cincilea a fost validat actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc. Printre cei care se regăsesc pe lista PNL pentru Camera Deputaților se numără secretarul de stat Gelu Puiu și viitorul consilier local din Suceava Ovidiu Hrițcu. Lista PNL Suceava pentru Senat este deschisă de actualul senator Constantin Daniel Cadariu, iar pe locul doi se află liderul Organizației de Femei din PNL Suceava, Cătălina Culipei. Pe locurile trei și patru se află Radu Pentiuc și Tudor Plăcintă.

 

 Flutur: „Avem nevoie de vot pentru echipa PNL la parlamentare pentru ca noi, cei de la locale, să putem să facem marile proiecte promise”

 

După depunerea listelor, Gheorghe Flutur a spus că „în calitate de președinte al PNL Suceava trebuie să-i felicit și să le urez succes colegilor care intră în această bătălie electorală pentru parlamentare”. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că PNL Suceava este organizația care a câștigat detașat alegerile locale din acest an. „Încă o dată vreau să le mulțumesc sucevenilor pentru votul pe care l-au dat. Vreau să amintesc faptul că la votul politic, câștigătorul alegerilor locale a fost PNL, care a făcut la redistribuire 50% din votul politic la Consiliul Județean Suceava. Deci noi, PNL, avem majoritatea singuri și eu sunt convins că această majoritate de 50% o putem reporta, și mai mult de atât, la alegerile parlamentare”, a precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că acest lucru ar însemna „o cifră prudentă, dar realistă”, de minim doi senatori și cinci deputați. Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că PNL Suceava vine în fața alegătorilor cu o listă de oameni cu experiență, profesioniști în domeniile în care activează, cu realizări în plan profesional, cu oameni din toate zonele județului. „Avem nevoie de vot pentru echipa PNL la parlamentare pentru ca noi, cei de la locale, să putem să facem marile proiecte promise în această campanie. Mă refer aici la autostrăzi, la gazul metan, la îndiguiri, la aducerea la normalitate a județului Suceava, pentru că am trecut prin momente grele, și mă refer în general la dezvoltare. Eu sunt convins că echipa PNL formată din primari, președinte de Consiliu Județean și parlamentari va duce la dezvoltarea județului Suceava, acolo unde îi este locul”, a mai declarat liderul PNL Suceava.