Numărul cadrelor didactice din județ confirmate cu Covid-19 a ajuns la 122. De asemenea, până la această dată, 21 de cadre nedidactice din școlile sucevene au fost depistate pozitiv la noul coronavirus. În județ, conform datelor furnizate joi, 22 octombrie, de purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, s-au infectat cu SARS-CoV2 125 de elevi și 25 de studenți.

În urma testării RT-PCR, după cum a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, au fost confirmați cu noul coronavirus un elev de la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți, un elev la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, două eleve (surori) de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Nr. 2 Fălticeni, cu precizarea că surorile erau deja izolate la domiciliu, după ce unul dintre părinți a fost confirmat pozitiv la Covid-19, deci nu au avut contacți la școală, un elev de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, un elev de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și un elev de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Tot joi, 22 octombrie, un tânăr din Verești, student la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, a fost confirmat cu noul coronavirus. Și un profesor de la Școala Gimnazială Milișăuți a ieșit pozitiv, în urma testării RT-PCR. Și la personalul nedidactic din școli, joi au fost confirmate pozitiv două persoane, una de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și o altă persoană, maistru instructor, de la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea.